Fjellbia


Go to content

Produksjon


Femundsmarka gir en helt spesiell smak på honningen. Vi høster kubene to ganger i året. Om sommeren får vi den rene klare sommerhonningen, og om høsten får vi lyng honningnen sitt helt spesielle særpreg.

Kubene må undersøkes jevnlig for å sjekke at alt er i orden. Det er viktig å bytte rammene slik at de ikke går fulle, da vil biene flytte ut av kuben.

Tusenvis av små flittige bier samler nektar fra blomster og lyng i område ved Femunden. Honningen er et rendyrket naturprodukt fra fjellregionen.

Fjell-BIA er mest kjent for sin Lokale variant som er en blanding av sommer og lyng. Vi kan også tilby blomsterhonning og Lynghonning. Honninglys, honningdrops honningtynnkake.
En gang så var det en bie som ikke orket å jobbe, men bare satt hjemme i kuben og spiste og spiste. Og til slutt hadde den spist opp all honningen. Det værst var jo at den var blitt så stor at den fylte hele kuben. Ingen kom inn med mat, og den store bien kom ikke ut.

Etter en stund så kom en Bjørn, som hadde tenkt til å stjele noe honning - for som alle vet så kryr det av bjørn og andre skumledyr rundt Drovsjhow. I alle fall, bjørnen listen seg frem til kuben og lettet på lokket. Vræææl, skrek bjørnen når han fikk øye på den forvokste bien som endelig hadde sluppet ut. Bien ville takke bjørnen, men bjørnen løp den den maktet inn i skogen, men bien hakk i hæl.

Dette er årsaken til at det meste av bjørn og skumle dyr i dag er på svensk side. Og har den ennå ikke fått takket, så løper de vel fortsatt.

PS. Må ikke forveksles med Lars Monsen som ofte er blitt observert i området. Han vet aldri hvilken side han er på!Back to content | Back to main menu